Waarschuwing voor facturen van EBN European Business Number en de DAD Deutscher Adressdienst GmbH

Het bedrijf DAD Deutscher Adressdienst, Alter Wall 65, 20457 Hamburg met zijn portal EBN European Business Number is momenteel in heel Europa op jacht naar klanten. Een Engelse versie over de truc van dit bedrijf kunt u vinden op onze website:

 

http://www.ll-ip.com/aktuelles/ebn-european-business-number-dad-deutscher-adressdienst

 

DAD Deutscher Adressdienst GmbH Hamburg 

De DAD Deutscher Adressdienst GmbH wordt vertegenwoordigd door directeur Daniela Kunst. Het bedrijf staat geregistreerd in het handelsregister bij het Amtsgericht Hamburg onder registernummer HRB 88115 . De laatste registratie in het handelsregister stamt uit 2010.

 

Formulier van DAD Deutscher Adressdienst GmbH

De truc van de DAD Deutscher Adressdienst GmbH is populair en effectief. Het bedrijf verstuurt officieel ogende formulieren waar dik „EBN European Business Number“ op gedrukt staat. Daaronder staat het kopje „Value added tax identification number VAT-ID“. Het formulier van de DAD Deutscher Adressdienst GmbH bevat een aantal vooringevulde velden en een paar lege die nog ingevuld moeten worden. Er wordt apart vermeld dat deze gecontroleerd moeten worden op de juistheid en waar nodig moeten worden aangevuld.  

Tot slot moet er ondertekend worden waarbij vermeld wordt dat de handtekening „Legally Binding“ is. Het probleem van het formulier zit hem in de vele vetgedrukte velden. Die verleiden de geadresseerde ertoe de kleine lettertjes onder de in te vullen velden te negeren. 

In de klein gedrukte teksten gaan echter de kosten schuil die per formulier en per land verschillen. Ze variëren van € 700 tot € 1000 en worden per jaar in rekening gebracht. In de kleine lettertjes staat ook dat de overeenkomst wordt gesloten voor een looptijd van minimaal drie jaar, hetgeen dus neerkomt op een totaalbedrag van € 2.000 tot € 3.000. Verder vermeldt de DAD Deutscher Adressdienst GmbH dat het Duitse recht van toepassing is.

 

EBN European Business Number 

De DAD Deutscher Adressdienst GmbH exploiteert via de domeinnaam www.e-b-n.eu het portal „European Business Number“. Daar worden de bedrijven gepubliceerd die het desbetreffende formulier te goeder trouw hebben ondertekend. Beloofd wordt dat de gepubliceerde bedrijven daarmee een groter bereik krijgen en sneller gevonden zullen worden door potentiële klanten. Wij achten het echter uitgesloten dat een bedrijf ook maar één nieuwe klant werft via het platform www.e-b-n.eu. De investering van duizenden euro's is dus weggegooid geld.

 

Factuur van DAD Deutscher Adressdienst GmbH

Zodra het ondertekende formulier terug gestuurd is, volgt direct een factuur. Daarmee worden aanvankelijk alleen de kosten voor het eerste jaar in rekening gebracht. Het bedrag moet worden overgemaakt naar een rekening van DAD Deutscher Adressdienst GmbH De geadresseerde van de factuur maakt het bedrag in het slechtste geval over en gaat ervan uit dat de zaak daarmee afgedaan is. Het jaar erop volgt er echter weer een rekening. Als er niet betaald wordt, volgt een aanmaning via een incassodienst in het desbetreffende land.

 

Advocaat tegen DAD Deutscher Adressdienst GmbH

Als advocaten op het gebied van merkenrecht, modellenrecht en mededingingsrecht zijn wij ons al snel gaan toeleggen op het bestrijden van dergelijke vorderingen en hebben we met succes diverse rechtszaken gevoerd tegen dit soort ondernemingen.

Ook tegen de DAD Deutscher Adressdienst GmbH hebben wij al met succes rechtszaken gevoerd. Aangezien DAD vreest voor nieuwe rechtszaken, ziet het bedrijf af van de vorderingen zodra wij het aanschrijven. Wij kunnen onze cliënten daarom tegen een voordelig honorarium vertegenwoordigen. Tot dusver zijn onze zaken stuk voor stuk succesvol verlopen en hebben we voor al onze cliënten kunnen bewerkstelligen dat de overeenkomst voor de volledig looptijd vernietigd werd en dat er van de vorderingen werd afgezien. Ons grote voordeel is dat wij in Duitsland gevestigd zijn en uitstekend ingevoerd zijn in het rechtssysteem alhier. Stuur ons een e-mailtje. We adviseren u graag.

 
LoschelderLeisenberg
Intellectual Property Law

Standort München: Fon +49(0) 89 38 666 070
E-Mail:
office[at]LL-ip.com
 
LoschelderLeisenberg
Intellectual Property Law

Unsere digitale Visitenkarte zum Download:

 
 
Sie haben Fragen oder Anregungen? Sie benötigen eine fundierte Beratung? Nutzen Sie unser Kontakt-formular, wir melden uns bei Ihnen umgehend.

 
 • Vorsicht! Branchenheld mit Telefonfalle
  Vorsicht! Branchenheld mit Telefonfalle
 • Warnung vor S&M Markting GmbH und Deutscher Medien Verlag
  Warnung vor S&M Markting GmbH und Deutscher Medien Verlag
 • Warnung vor MK Branchenfinder und Mürside Kahraman
  Warnung vor MK Branchenfinder und Mürside Kahraman
 • Warnung vor der Marber GmbH und dem Verlag für gewerbliche Auskunftsmedien
  Warnung vor der Marber GmbH und dem Verlag für gewerbliche Auskunftsmedien
 • Warnung vor der WerbeWert Verlagshaus GmbH aus Andernach
  Warnung vor der WerbeWert Verlagshaus GmbH aus Andernach
 • Warnung vor Büro für Gewerberegistrierung UG und Gewerbedatenregistrierung
  Warnung vor Büro für Gewerberegistrierung UG und Gewerbedatenregistrierung
 • Warnung vor der Copion UG und Brancheo aus Neumünster
  Warnung vor der Copion UG und Brancheo aus Neumünster
 • Warnung vor MM Access AG und Das Blaue Branchenbuch
  Warnung vor MM Access AG und Das Blaue Branchenbuch
 • Warnung vor abvz und Peters Online Verlag GmbH
  Warnung vor abvz und Peters Online Verlag GmbH
 • Vorsicht vor Goldex Marketing GmbH Schweiz und Anrufmasche
  Vorsicht vor Goldex Marketing GmbH Schweiz und Anrufmasche