Waarschuwing voor factuur van Your Business at Net GmbH Hamburg
„Waarschuwing voor factuur van Your Business at Net GmbH Hamburg”
0

Waarschuwing voor factuur van Your Business at Net GmbH Hamburg 

Your Business at Net GmbH, Spaldingstraße 218, 20097 Hamburg en de bedrijfsleidster Monika Ziegelmueller gaan momenteel met nepformulieren op klantenjacht en proberen zo contracten met betalingsverplichting in de wacht te slepen. Deze truc is al jarenlang heel populair en ook heel succesvol. Monika Ziegelmüller heeft vroeger hetzelfde businessmodel gebruikt met het bedrijf TVV Tele Verzeichnis Verlag GmbH , dat zich inmiddels in een insolventieprocedure bevindt. Een Engelse versie van deze waarschuwing vindt u hier: 

http://www.ll-ip.com/aktuelles/your-business-at-net-gmbh

Wie is Your Business at Net GmbH?

Het bedrijf is pas op 11 juni 2019 ingeschreven in het handelsregister bij het Amtsgericht Hamburg (HRB 157515). Bedrijfsleidster is mevrouw Monika Ziegelmeier die al veel ervaring heeft met zulke bedrijven en nu probeert haar oude businessmodel onder een nieuwe vennootschap verder door te zetten. Het doel van het bedrijf is onlinemarketing, onlinereclame, zoekmachineoptimalisatie en alle activiteiten die daarmee verband houden. Voorheen heette het bedrijf nog B@N Your Business@Net GmbH, tot het op 22 juli 2019 de huidige naam kreeg. 

De werkwijze van Your Business at Net GmbH

Het bedrijf verstuurt formulieren die er officieel uitzien en die de titels "VAT Identification Number" en "Register related to the European General Data Protection Regulation (GDPR)" bevatten. De ontvanger wordt eerst gevraagd de bedrijfsgegevens te controleren en de correctheid te bevestigen of foutieve en ontbrekende gegevens te verbeteren en aan te vullen. Aan de rechterkant is een barcode aangebracht. In het midden van het formulier zijn gegevens van het bedrijf van de ontvanger ingevuld, maar verschillende velden zijn nog leeg en moeten worden ingevuld. Tot slot wordt gevraagd de correctheid van de gegevens te controleren en door middel van een juridisch bindende handtekening te bevestigen. De meeste ontvangers zien daarbij de kleine lettertjes op het formulier over het hoofd. Hierin staat dat voor de publicatie € 711,– verschuldigd is en dat dit bedrag vooraf en jaarlijks moet worden betaald. Bovendien wordt daar vermeld dat het contract voor drie jaar geldt en telkens met een jaar wordt verlengd, tenzij het drie maanden voor de einddatum expliciet wordt opgezegd. Met een handtekening betaalt de ontvanger dus meer dan € 2000,– voor een volgens ons waardeloze advertentie.

Het register van Your Business at Net GmbH

Your Business at Net GmbH biedt onder de domeinnaam v-r-e.eu een register aan, waarin de bedrijven die het formulier ondertekend terugsturen uiteindelijk worden opgenomen. Volgens ons is dit een totaal irrelevant register dat niet geschikt is om een bedrijf nieuwe klanten te bezorgen. Natuurlijk stelt Your Business at Net GmbH de relevantie van het register heel anders voor. Daar staat het volgende te lezen:

Factuur van Your Business at Net GmbH

Meteen na het terugsturen van het formulier volgt de facturatie. Daarbij wordt dan om te beginnen het eerste jaar gefactureerd voor een bedrag van € 711,–. Behalve bankgegevens wordt ook een PayPal-adres vermeld, dat kan worden gebruikt om het bedrag over te maken. De factuur komt van het "Department Customer Care Billing Department". Tot slot wordt ook een link doorgestuurd naar de vermelding op de website van Your Business at Net GmbH .

Verweer tegen vorderingen van Your Business at Net GmbH

Er kan verweer worden gevoerd tegen vorderingen van Your Business at Net GmbH, die op de bovenstaande wijze tot stand zijn gekomen. Volgens ons gaat het hierbij om bedrog dat kan worden aangevochten. Wij hebben in het verleden talloze cliënten vertegenwoordigd in zaken tegen bedrijven die een vergelijkbare truc gebruiken. Wij helpen u graag bij het verweer tegen deze vorderingen. Stuur ons een korte mail via office@ll-ip.com en wij pakken dan uw probleem aan.

 

 

 
LoschelderLeisenberg
Intellectual Property Law

Standort München: Fon +49(0) 89 38 666 070
E-Mail:
office[at]LL-ip.com
 
LoschelderLeisenberg
Intellectual Property Law

Unsere digitale Visitenkarte zum Download:

 
 
Sie haben Fragen oder Anregungen? Sie benötigen eine fundierte Beratung? Nutzen Sie unser Kontakt-formular, wir melden uns bei Ihnen umgehend.

 
 • Warnung vor Alexander Peters und den Telefonfallen
  Warnung vor Alexander Peters und den Telefonfallen
 • Warnung vor der LS Marketing GmbH Offenbach / Heusenstamm
  Warnung vor der LS Marketing GmbH Offenbach / Heusenstamm
 • Vorsicht vor Pajisto Forderungsmanagement GmbH aus Köln
  Vorsicht vor Pajisto Forderungsmanagement GmbH aus Köln
 • Wettbewerbsverstoß: Halogenlampen dürfen nicht als „Energy Saver“ bezeichnet werden
  Wettbewerbsverstoß: Halogenlampen dürfen nicht als „Energy Saver“ bezeichnet werden
 • Werbung für "perfekte Zähne" ist unzulässig und wettbewerbswidrig
  Werbung für "perfekte Zähne" ist unzulässig und wettbewerbswidrig
 • Warnung vor Regionaler Bundes Verlag und Telefonmasche aus Offenbach
  Warnung vor Regionaler Bundes Verlag und Telefonmasche aus Offenbach
 • Urteil gegen Amazon wegen fehlender EAR-Registrierung
  Urteil gegen Amazon wegen fehlender EAR-Registrierung
 • Vorsicht vor der Weinert Verlag Ltd. Kranenburg und Wolfgang Gambietz
  Vorsicht vor der Weinert Verlag Ltd. Kranenburg und Wolfgang Gambietz
 • Wettbewerbsverstoß liegt vor, wenn keine Gebrauchsanleitung in deutscher Sprache mitgeliefert wird
  Wettbewerbsverstoß liegt vor, wenn keine Gebrauchsanleitung in deutscher Sprache mitgeliefert wird
 • Waarschuwing voor factuur van Your Business at Net GmbH Hamburg
  Waarschuwing voor factuur van Your Business at Net GmbH Hamburg